Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas recomienda no consumir menaje del hogar de plástico sin etiquetado correcto

Aimplas recomana no consumir parament de la llar de plàstic sense etiquetatge correcte

02/09/2011

2 de setembre de 2011

El Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) recomana no utilitzar productes de parament de la llar de plàstics que no estiguin correctament etiquetats perquè poden no ser aptes per estar en contacte amb aliments.
De cara a les vacances estivals, en les quals se sol fer major ús de productes de parament d'un sol ús destinats a estar en contacte amb els aliments, Aimplas recomana al consumidor prestar molta atenció a l'etiquetatge i no consumir els que no compleixin amb els requisits obligatoris establerts per la llei.
Com explica Pedro Melgarejo, responsable del departament d'Envasos de l'entitat, “els productes que no estiguin correctament etiquetatges poden ser perjudicials per a la salut si entren en contacte amb aliments, ja que no podem saber si compleixen amb les normes de seguretat alimentària que requereixen aquests productes”.
Així doncs, recorden que l'etiquetatge correcte dels productes de parament que van a estar en contacte amb aliments ha de recollir obligatòriament la raó social amb l'adreça completa de l'empresa fabricadora o importadora; la referència, nom o nom comercial del producte; la codificació de trazabilidad; i el símbol de la copa i la forquilla o els termes “uso alimentari” o “apte per al contacte amb aliments, sempre que el seu ús no sigui previsible, és a dir, que pugui tenir diversos usos, com un tupper, que pot ser usat també per guardar altres coses que no siguin aliments”.
A més, també és obligatori que en l'etiqueta apareguin les instruccions especials que s'hagin de seguir per a un ús adequat del producte, tals com “rentar abans d'usar” o “utilitzar un màxim de vegades”, entre unes altres. Això inclou també els símbols d'aptitud per a microones, rentavaixelles o la reutilització.
La informació exigida ha de mostrar-se en els materials i objectes o en els seus envasos, o en etiquetes fixades en els materials i objectes o en els seus envasos, o en un rètol que es trobi en la proximitat immediata dels materials i objectes i que sigui clarament visible per al consumidor.
Segons un estudi realitzat per Aimplas i Avep (Associació Valenciana d'Empresaris de Plàstics) sobre productes de parament importats i adquirits en supermercats i tendes multiprecio de la Comunitat Valenciana, en un 22% del parament de plàstic no figura la indicació de la seva aptitud per a aliments. A més, en un 88% dels casos no figura la trazabilidad, per la qual cosa no existeix una clara evidència que les substàncies emprades en la seva fabricació estiguin legalitzades.

Uns altres dels errors comuns en etiquetatge són la falta d'informació sobre les condicions d'ús (71%), la raó social/CIF (24%) i l'empresa importadora (17%).

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Asociación Valenciana de Empresarios de Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

  • Newsletter Plástico

    05/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iPlastics & RubberEnfriadoras Inteco, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis